Tomtebogatan 9

3.5

 rum och kök, 

88 kvm

9 750 000

 kr

/bud

Pris

9 750 000

 kr

Boarea

88 kvm

Rum

3.5

 rum och kök

Pris/Kvm
110 795

 kr

Avgift

2774

 kr/mån

Våning

5 av 5

Visning
Monday 20 January
17:00 - 17:30
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Birkastan
Församling:
S:t Matteus
Boarea:
88 Kvm (Enligt uppmätning)
Biarea:
11 Kvm (Enligt uppmätning)

Totalyta 99 kvm

Rum:
3.5 rum och kök
Lägenhetsnr:
104-01-032
Lägenhetsnr LMV:
1502
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1905
Balkong:
Terrass
Våning:
5 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Telia
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
2 774 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (Grundutbud)
Andelstal, förening:
2.121 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
153
Energiprestanda:
153 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Eldaren 5
Org.nr:
7164166618
Interiör

Högst upp i huset i navet av Birkastan med spektakulär och milsvid utsikt från takterrass över Stockholms takåsar ges här chans till denna ljusa och moderna vindslägenhet i etage om 99 kvadratmeter totalyta med unik, tilltagen och möblerbar takterrass i rakt söderläge med fri utsikt för fantastiska soltimmar. Lägenheten besitter många klassiska attribut som bevarad murstock och vackra takstolar som tillsammans med moderna faciliteter och väldisponerad planlösning utgör en fantastisk bostad.

Välkomnande och avhängningsvänlig hall öppnar upp till lägenheten med skjutbar rymlig garderob som även är försedd med tvättpelare i form av både tvättmaskin och torktumlare. Vidare leds du in till sällskapsdel och kök i delvis öppen planlösning mellan varandra med magnifik takhöjd upp till nock där fyra stora takfönster leder in ljuset och förstärker rymden. Längs hela väggen beklär vackra takstolar som framhäver vindskaraktären. Sällskapsrummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och har platsbyggd bokhylla med underliggande förvaring samt centrerad plats för TV. Köket är placerat närmst hall med generös yta för såväl matlagning som matplats. Köket har en modern känsla med släta luckor i tvådelad färgskala av både en smakfull nyans av grönt nedtill samt vitt på överskåp. Bistrokakel i vitt beklär vägg som ramas in av vacker bänkskiva av marmor. Fullt maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn/spishäll, fläkt, kyl/frys samt vinställ i vägg samt goda arbets och- förvaringsytor. Rymlig matplats ges för 4-6 personer.

Vidare nås nedervåningens sovrum med rymlig yta för stor säng med möblemang och fönster som vetter mot Tomtebogatan. Invid hall ges stort badrum med påkostade blandare från exklusiva Vola där fint ljusinsläpp från takfönster och även bevarad takstol ges. Helkaklat med stora vita plattor på vägg och vacker marockanskt klinker på golv i nyanser av benvitt, brunt och turkosblått. Fristående badkar på lejontassar samt rymlig duschyta med takdusch och duschvägg i klarglas. Stort handfat med vit kommod och lång infälld spegel på vägg, vägghängd WC-stol, golvvärme och infällda spotlights samt tre stående handdukshängare i kromat utförande.

Från trapp som är placerad i mitten av lägenheten leds du upp till sovrum, bibliotek och vidare ut till takterrassen. Rogivande sovrum är avskilt beläget med takfönster som ger en fantastisk vy över Birkastans takåsar. Här ges plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang där det även återfinns en rymlig garderob och lådor samt fönster som blickar ner till nedervåning. Biblioteket blir till en förlängd sällskapsdel där det idag finns bokhylla, en rymlig walk-in closet och separat klädkammare, här kan inredas till såväl arbetsplats som vardagsrum med fåtöljer. Vidare leds du ut till den spektakulära takterrassen med underbar utsikt och vy över innerstadens alla takåsar i rakt söderläge. Terrassen breder ut sig likt en brygga och är belägen på högsta punkt över andra balkonger och terrasser vilket ger en ostörd känsla. Möblerbar med grillmöjlighet och matplats för 6-8 personer som du kommer nyttja till fullo många dagar på året.

Förening

Brf Eldaren 5 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken och upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 2.827 kvm samt innehar 4 lokaler om 347 kvm. Föreningens adresser är Tomtebogatan 9, 9A samt Birkagatan 27. I avgiften ingår vatten, värme samt grundutbud av kabel-TV som levereras via ComHem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som betalas av köparen samt 1% av årets prisbasbelopp i pantsättningsavgift per pant. Juridisk person accepteras ej medlemskap i föreningen.

Förråd tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar disponerar tvättstuga i källarplan, bastu, festlokal, barnvagnsrum samt innergård med grill.

Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 8/11-2019).

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1905. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2018 - Stamspolning, sotning, lagning av klinkers i tvättstuga2016 - Målning av fönster på gatusida 2015 - Renovering av portdörr i entréer, fönsterrenovering på våning 5 2011 - Stamspolning 2010 - Fjärrvärmeanläggning 2007 - Invändig hissrenovering2006 - Trapphusrenovering 2005 - Fasadrenovering 2002 - Takrenovering 1982 - Stambyte och byte av elstigare

Kommande underhåll är; upprustning innergård samt fasadrenovering av vissa delar och stegvis fönsterbyte av takfönster.

Läs mer
Planritning nedervåning Planriting övervåning

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan