Torstenssonsgatan 10

5

 rum och kök, 

145 kvm

18 750 000

 kr

/bud

Pris

18 750 000 kr

Boarea

145 kvm

Rum

5

 rum och kök

Pris/Kvm
129 310 kr
Avgift

4 586 kr/mån

Våning

1 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Oscar
Boarea:
145 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
5 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1101
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1896
Balkong:
Två balkonger
Eldstad:
Två kakelugnar
Våning:
1 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
4 586 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
5.559 %
Förening:
Brf Lägret 3
Interiör

I solid och välskött förening på Torstenssonsgatan 10 invid Strandvägen återfinns denna sekelskiftesvåning fördelad om 5 rum och kök med två väl tilltagna soliga balkonger. Här ges tre generösa salonger i fil mot gatan och genomgående magnifik takhöjd (3,5 m) som ramas in av vacker stuckatur, högresta fönster, handmålad kakelugn från byggnadsåret, en praktfull öppen spis, speglade pardörrar samt fiskbensparkett i större delen av våningen.

Möblerbar och avhängningsvänlig hall med renoverat badrum välkomnar och leder vidare till våningens stora sällskapsrum med öppen spis och utgång till generös balkong mot ljuva Torstenssonsgatan. I fil genom vackra pardörrar återfinns våningens två andra sällskapsrum varav det ena har en handmålad kakelugn från byggnadsåret placerad i hörn. Samtliga delar ger plats för stort möblemang som soffgrupper, matplats eller till att bli ett fantastiskt master bedroom. I samband med att ett nytt badrum iordningsställdes i anslutning till hallen förbereddes kakelugnsrummet för att kunna omvandlas till kök med vatten samt avlopp (dolt i bröstpanelen).

Genom tambur och serveringsgång med praktisk förvaring i mitten nås våningens andra påkostade badrum samt två rogivande sovrum och kök som vetter mot lugn innergård. Det större sovrummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och garderobsuppbyggnad. Från det ena sovrummet återfinns möblerbar balkong med grönskande lugnt läge med morgon- samt förmiddagssol. I det andra sovrummet finns i nuläget ett loft där sängen är placerad med platsbyggd bokhylla som fungerar som trapp.

Köket får fint ljusinsläpp genom tilltagna fönster. Här ges en sober känsla med vita luckor som ramas in väl av marmorbänk, med unikt goda arbets- och förvaringsytor med matplats för 4-6 personer. Härifrån ges även en klassisk köksingång ut till trapphus som idag är igensatt. Båda badrummen har renoverats med påkostade material där det ena har dusch och det andra badkar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Helkaklat med marmor, klinker på golv och passande blandare i mässing. Infällda spotlights i tak samt golvvärme.

Förening

Brf Lägret 3 är en ovanligt lågt belånad, välskött och äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2008 med adressen Torstenssonsgatan 10 och 10A. Föreningen upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt samt innehar 1 lokal med en total yta om 2.101 kvm.

Till lägenheten hör rymligt källarförråd om 6-8 kvm som nås med hiss.

Fastighet

Vacker fastighet anno 1896. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2015 - Takrenovering

2014/2015 - Byggnation och försäljning av råvind

2014 - Ommålning av trapphus, gårdsrenovering samt installation av bergvärme

2010 - Stambyte (relining av vertikala huvudstammar och byte av horisontella stammar i källare)

2010 - Byte av elstigar

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy