Upplandsgatan 17A 5 rum & kök, 137 + 34 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 137 kvm
Rum 5 rum och kök
Avgift 4 680 kr/mån
Våning 5 av 5
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
137 Kvm (Enligt uppmätning)
Biarea:
34 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
5 rum och kök
Badrum:
2
Lägenhetsnr:
01125
Lägenhetsnr LMV:
1501
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1887-1890
Balkong:
Takterrass
Eldstad:
Tre kakelugnar
Våning:
5 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
4 680 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
0.0132948
Andelstal, avgift:
1.33770 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
153
Energiprestanda:
153 kWh/Kvm och år
Driftskostnad El:
300 kr/mån
3 600 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
200 kr/mån
2 400 kr/år
Driftskostnader totalt:
500 kr/mån
Förening:
Brf Facklan 7
Org.nr:
7164142692
Interiör

På attraktiv adress invid Tegnérlunden ges här tillfälle för denna ljusa, arkitektritade och välskapta våning på eget våningsplan om totalyta ca 186 kvm med både takterrass och inredd vindsdel i etage belägen i historisk fastighet som tidigare verkat åt både karamelltillverkning och verkstad. Våningen har genomgått en totalrenovering av hög klass där man verkat för att med varsam hand både modernisera men även tillvarata många klassika attribut som efterfrågas. Våningen har genomgående påkostade material och platsbyggd interiör där vitlaserade askgolv med ljudisolering under beklär samtliga rum med vattenburen golvvärme och även trådlöst ljud/ljussystem samt infällda spotlights i tak.

Vänligen kontakta Niclas Behrer för anmälan och visning, niclas@behrer.se alt 0708/992909.

Från gård välkomnas du genom utanpåliggande hiss som tar dig hela vägen upp till ytterdörren. Sista trapphusdelen tar vid som även tillhör lägenheten där du möts av en yttre halldel med vackert ljusinsläpp och rymd från fönster och tilltagen takhöjd samt fina armaturer på vägg och industriell skiljevägg i glas. Inre halldel öppnar upp där du möts av magnifik platsbyggd trapp med integrerad belysning och garderobsförvaring längs sidan som leder upp till vindsdelen som både kan nyttjas åt både sällskapsdel eller sovrum förberett för fyra vindsfönster. På nedervåningens första del finner du två tilltagna och rogivande sovrum samt badrum med magnifika spröjsade fönster och utsikt över innergårdens takåsar samt vacker fungerande kakelugn i ena. Badrummet är helkaklat i vitt med grå klinker på golv som ramas in väl med stor grå kommod och handdukstorkar från INR i samma enhetliga kulör. Inkaklat badkar med takdusch i kromat utförande, inbyggda kranar från Tapwell samt spotlights i tak och både vatten- samt elburen golvvärme. Från både inre hall och sovrum når du den generösa sällskapsdelen med vackert spröjsade fönster ut över innergård och takterrass med charmig kakelugn centralt placerad i rummet. Här ges rymlig yta för stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Sällskapsdelen leder följsamt in till våningens hjärta i form av kök genom vackra, skjutbara pardörrar i glas.

Köket har en lantlig och romantiskt men samtidigt modern karaktär som blivit platsbyggt med stort öga för detaljer och ytskikt, i hörnet pryder sagolik och ögonskön fungerande kakelugn. Gråskalig klinker från Bricmate beklär golv och går hand i hand med den smakfulla gråa kulör på kökets snickerier. Här hittas god arbets- och förvaringsyta med stort skafferi där även tvättpelare finns. Fullt maskinellt utrustat med dubbel kyl/frys, diskmaskin (Bosch) och spis i tidstypiskt utförande från exklusiva Bertazzoni. Köket ger generös matplats åt 6-8 personer och direktutgång genom glasad dubbeldörr till takterrassen. Terrassen om cirka 13 kvm ger både en balkong samt mindre trapp upp till platådel där samtliga väderstreck nås med fri tillgång till sol hela dagen från tidig morgon till sen kväll med stor yta för utemöblemang, grill och växter för botanisk känsla.

Från köket når du master bedroom en-suite via möblerbar tambur med utgång till terrass som skiljs av från resterande del av våningen. Här finner du rymligt badrum med bistrokakel på vägg och stora gråa plattor på kortsida vid dusch samt grått klinker på golv. Takdusch i kromat utförande med inbyggda kranar från Tapwell samt samma enhetliga kommod som i våningens första badrum. Vägghängd WC, spotlights och golvvärme. Master bedroom med karaktärsfull form på rummet med grå heltäckningsmatta för att ge ett mjukare intryck, här ges god yta för stor dubbelsäng. Fina fönster vetter mot takterrassen ovanför säng och ger ett vackert ljusinsläpp med morgonsol. På sidan leds du ner till undervåning där stor walk-in closet finns, beklätt med heltäckningsmatta och platsbyggd belyst garderobsinredning. Master bedroom är även försedd med praktisk aircondition med både kyla och värme på vägg.

Via app och smartphone kan många faciliteter i lägenheten styras som belysning och högtalarsystem.

Bostadsrättsföreningen har en nödutrymning och servicegång via lägenheten. Där skall förvärvaren se till att den är tillgänglig och fungera för bostadsrättsföreningens behov.

Förening

Brf Facklan 7 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 1986 och förvärvade fastigheterna Facklan 7, 8 och 9 år 2000 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 72 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 7196 kvm samt innehar 2 lokaler med bostadsrätt, 2 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt (dolt kapital). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1.162 kr som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 465 kr som debiteras pantsättaren. Juridisk person kan eventuellt accepteras medlemskap i föreningen. Det finns i nuläget inga planerade avgiftshöjningar/sänkningar. Obligatoriskt tillägg för internet tillkommer om 150 kr/månaden. Inga kommande avgiftsändringar (kontrollerat 17/5-2019).

Fastiget

Vacker fastighet som bebyggdes mellan 1887-1890 som idag består av tre bostadshus. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2004 - Ommålning av gårdsfasaderna till gatuhusen
2006 - Putsarbeten om ommålning av fasad mot Tegnérgatan
2007 - Målning av valvet (lilla entrén)
2007/2008 rustades trapphusen i gårdshusen upp
Nu prioriterade renoveringar är radiatorer och rörsystem för värme.

Till lägenheten hör stort förråd i källarplan. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med grillmöjlighet, utemöblemang och praktisk sophantering intill entrégrinden från gatan. Tvättstuga finns i huset med många maskiner samt stort cykel- och barnvagnsrum.

Läs mer
Planritning
Planritning
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden