Valhallavägen 40 3 rum och kök, 91 Kvm 9 000 000 kr/bud

Budgivning pågår

Se alla bilder
Högsta bud 8 475 000 SEK Budhistorik
  • 1 8 475 000 SEK Budgivare 1 2020-01-20 18:52
Pris 9 000 000 kr
Boarea 91 Kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm 98 901 kr
Avgift 3 670 kr/mån
Våning 3 av 5
Visning Kontakta oss
Dokument
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
91 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
128
Lägenhetsnr LMV:
1302
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1907
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
3 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Bredbandsbolaget
Avgift:
3 670 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten & Kabel-TV (basutbud), bredband
Andelstal, förening:
5.14 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
125
Energiprestanda:
125 kWh/Kvm och år
Driftskostnad El:
300 kr/mån
3600 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
250 kr/mån
3000 kr/år
Driftskostnader totalt:
550 kr/mån
Förening:
Brf Morkullan 19
Interiör

I gränslandet mellan Östermalm och Vasastan på attraktiv adress ges här chans att förvärva denna stilfulla och generösa lägenhet högt belägen om 91 kvadratmeter med stor balkong i sydväst fördelad om tre rum med en mängd klassiska attribut som vacker takstuckatur med tilltagen takhöjd och högresta fönster med djupa nischer, magnifik fiskbensparkett, höga golvlister samt speglade pardörrar.

Välkomnande, möblerbar och avhängningsvänlig hall välkomnar där klädkammare för jackor och skor ges bakom dörr med spröjsat glas. Hallen leder naturligt vidare till serveringsgång med anslutning till samtliga delar av lägenheten. Sällskapsrummet går i grå nyans på vägg och vetter åt Valhallavägen med fint ljusinsläpp från två högresta fönster som ramas in av vackra elementskydd och stuckatur i tak. Rummet ger generös yta till stor soffgrupp med tillhörande möblemang och sociala tillställningar. I fil genom bevarade pardörrar nås master bedroom (alt matsal) som även det vetter mot Valhallavägen med tre högresta fönster i burspråk som förstärker karaktären med bedårande fönsterskiva i sten med vacker ådring. På vägg ges en smakfull och lugnande grön nyans som bryts av genom vita golvlister. Här återfinns plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang som såväl bokhylla och garderobsuppbyggnad samt arbetsplats om så önskas. Mellan sovrum och serveringsgång ges utökad förvaring från två rymliga och separata klädkammare i klassiskt utförande.

Mot lugn innergård är både kök och lägenhetens andra sovrum beläget. Köket från Kvänum går i smakfullt lantlig karaktär med vita luckor med viss nyans av grått på både över- och underskåp med passande beslag av skålhandtag. På vägg beklär franskt bistrokakel i vitt som ramas in väl av vacker bänkskiva av marmor. Magnifik fläktkåpa och diskho i tidstypisk stil förhöjer den lantliga känslan och ger köket en ytterligare dimension. Goda arbets- och förvaringsytor från skåp, hyllplan och separat kallskänk med stort skafferi intill. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll från Bosch samt integrerad mikrovågsugn från Husqvarna. Köket ger rymlig matplats åt 6 personer och får fint ljusinsläpp från två tilltagna fönster som båda vetter i sydväst mot innergården. Lägenhetens andra sovrum vetter även det mot innergården med direktutgång till stor och möblerbar balkong i sydväst för många soltimmar. Stort ljusinsläpp ges från glasad balkongdörr med spröjs. Sovrummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och yta för garderober samt förvaring.

I serveringsgången återfinns ytterligare en rymlig klädkammare i klassiskt utförande mellan kök och sovrum. Badrum är här placerat längst in och går i en enhetlig känsla med kök från sitt helkaklade franska bistrokakel på vägg. På golv beklär marockansk klinker som spelar med olika mönster i jordnära färgskala. God duschyta ges med takdusch i kromat, lantligt utförande. Lantligt handfat med kromad blandare och kommod i mörkt trä med pärlspont. Infälld spegel på vägg, infällda spotlights i tak samt golvvärme. WC-stol, handdukstork samt fristående tvättmaskin med arbetsyta ovanför.

Förening

Brf Morkullan 19 är en äkta förening som förvärvade fastigheten år 2000 och består av 2 flerbostadshus med adressen Valhallavägen 40-42. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt innehar en lägenhet med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1814 kvm. Föreningen har även 3 uthyrda lokaler. Kabel-TV och bredband levereras via Bredbandsbolaget. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud av kabel-TV samt bredbandsuppkoppling 100 Mbit.Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1.163 kr som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 465 kr.

Till lägenheten hör källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med grillmöjlighet, två cykelrum, tvättstuga med två tvättmaskiner samt torktumlare och gym utrustat med crosstrainer, stång, hantlar samt vikter.

Inga kommande avgiftsändringar kontrollerat 5/12-2019 via ordförande David Rutegård.

Fastighet

Fastigheten är från år 1907. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 1983 Avloppsstammar byttes i samband med en totalrenovering av fastigheten, 2009 Renovering av källare, 2010 Pergola byggdes på gården, Taket på gårdshuset målades om, 2011 Föreningen anslöts till fibernätverket, Fjärrvärmeanläggningen byttes, 2014 Renovering av pannrum, 2015 Fönsterrenovering.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten; Renovering av fasaden, byta taket, uppdatera hiss och ändra underlag på innergården.

Läs mer
Planritning
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer