Valhallavägen 92 4 rum och kök, 136 Kvm 12 900 000 kr/bud

Budgivning pågår

Se alla bilder
Högsta bud 12 900 000 SEK Budhistorik
  • 1 12 900 000 SEK Budgivare 1 2020-10-12 10:24
Pris 12 900 000 kr
Boarea 136 Kvm
Rum 4 rum och kök
Pris/kvm 94 853 kr
Avgift 2 667 kr/mån
Våning BV av 5
Visning Kontakta oss
Dokument
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
136 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
4 rum och kök
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr:
23
Lägenhetsnr LMV:
1001
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1886
Balkong:
Uteplats
Förråd:
Vindsförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
BV av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Com hem & Bredbandsbolaget
Avgift:
2 667 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, bredband, Kabel-TV (Grundutbud)
Andelstal, förening:
3.84 %
Andelstal, ägande:
4.35 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
109
Energiprestanda:
109 kWh/Kvm och år
Driftskostnad El:
400 kr/mån
4800 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
300 kr/mån
3600 kr/år
Driftskostnader totalt:
700 kr/mån
Förening:
Brf Ädelgranen
Org.nr:
716416-7558
Interiör

Med eftersökt läge invid Villastaden i ett av Stockholms vackraste hus anno 1886 med ingång från både Valhallavägen och Floragatan ges möjlighet till denna ljuva familjevåning med vackra sekelskiftesattribut och tillgång till uteplats som ger villakänsla. Generös planlösning med tilltagna sociala ytor i stilfull färgsättning med bevarade detaljer som takstuckatur med en magnifik takhöjd, högresta välvda fönster med djupa nischer, speglade dörrar, stämningsfull eldstad, fiskbensparkett och serveringsskåp i original. Kulturminnesmärkt fastighet och välskött förening med låg belåning och stort dolt kapital från hyresrätter och råvind. Våningen omnämndes tidigare under året i Plaza Interiör.

Avhängningsvänlig hall med platsbyggd förvaring och gästtoalett välkomnar och leder vidare genom klassisk serveringsgång med rymliga klädkammare och serveringsskåp. Våningens sällskapsrum har ett grönskande läge mot Stockholms Stadion och Sophia Hemmet med två högresta välvda fönster som ramas in av dekorativ stuckatur i tak, djupa nischer, speglade pardörrar med vackra dörröverstycken och stämningsfull eldstad placerad i hörn. Rummet ger yta för åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats för 6-8 personer.

Master bedroom är placerat i fil med stort ljusflöde från två högresta fönster och fin stuckatur i tak med plats för stor dubbelsäng. Invid återfinns walk-in closet med ljusinsläpp från spröjsat glas upptill där god förvaringsyta ges från garderober som löper längs två väggar. Denna del kan även nyttjas till ett tredje sovrum och inrymmer plats för säng.

Mot föreningens innergård med grönskande träd, planteringar och vackert gårdshus som tidigare varit ett stall för hästar vetter kök med utgång till uteplats och rogivande sovrum. Köket har en tilltagen yta med stort ljusflöde från två fönster med sittdel i ena. Generös matplats åt 10-12 personer i öppen planlösning som naturligt delas av genom köksö. Uteplatsen ger en stor villakänsla och är placerad i söderläge med plats åt utemöblemang och grill.

Köket kommer från Ballingslöv och går i grå färgskala som ramas in av vacker bänkskiva i marmor på köksö med goda förvaringsytor från båda sidor. Påkostad maskinell utrustning från Siemens StudioLine med induktionshäll och infälld fläkt, kyl, frys, kaffemaskin, ugn, stor vinkyl från Avintage och blandare från Vola. Utökad förvaring återfinns från rymligt skafferi placerat i hörn.

Rogivande sovrum är beläget invid med stort ljusinsläpp från fönster mot innergården. På golv beklär en ljusgrå heltäckningsmatta för ett mjukare intryck. Här ges garderob i hörn, plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang samt yta för utökad garderobsförvaring

Badrum nås från serveringsgång och är helkaklat med stora marmorplattor på vägg och hexagonmönstrad marmor på golv. Rymlig duschyta med kromad takdusch som skiljs av genom glasad industrivägg. Handfat på stilfull grå kommod med blandare från Vola och rund belyst spegel på vägg. Högskåp med glasad front är placerad i hörn med stående handdukstork intill, WC-stol samt spotlights i tak.

Förening

Brf Ädelgranen är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning som bildades 1980. Föreningen äger fastigheten med adresserna Valhallavägen 92 samt Floragatan 21 och upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt (dolt kapital), innehar 2 lokaler samt 9 stycken förrådslokaler. 2780 kvm utgör bostadsrättsyta varav 60 kvm utgör lokalyta som bostadsrätt, 361 kvm utgör hyresrättsyta och 225 kvm lokalyta som hyresrätt. Föreningen har även en oexploaterad råvind om 600 kvm (dolt kapital)

Kabel-TV och bredband levereras via ComHem och Bredbandsbolaget. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga samt harmonisk innergård med planteringar och grill.

Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp debiteras av köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp.

Fastighet

Fastigheten uppfördes mellan 1886 till 1887 och utgör ett av Stockholms vackraste hus med kulturminnesmärkt klassificering (blåmärkt). Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1988 - Stambyte

2020 - Takreparation samt takvärme

2020 - Byte av balkonger utfört

2020 - Rökkanaler

2021 - Fönstermålning

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer