Vikingagatan 14B

2

 rum och kök, 

60 kvm

6 750 000

 kr

/bud

Pris

6 750 000 kr

Boarea

60 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
112 500 kr
Avgift

1 643 kr/mån

Våning

1 av 4

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
60 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr LMV:
1102
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1911-1913
Balkong:
Balkong
Våning:
1 av 4
Hiss:
Nej
Avgift:
1 643 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
DRIFTSKOSTNAD El:
300 kr/mån
3600 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
208 kr/mån
2500 kr/år
Driftskostnader totalt:
508 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnad är individuell och kan variera beroende på levnadsstil och konsumtion.
Förening:
Brf Eldaren
Org.nr:
702000-4631

I ljuva Birkastan ges chans till denna sagolika, ljusa och påkostade sekelskifteslägenhet som är belägen mellan två innergårdar. Bostaden renoverades under 2019 för att nu presenteras i detta fina skick. Hemmet är fördelat om två generösa rum med balkong innehållande en mängd vackra bevarade attribut genomgående. Här återfinns magnifika spröjsade fönster med djupa nischer som ramas in väl av takstuckatur, höga lister och en tilltagen takhöjd som ger ytterligare rymd.

Avhängningsvänlig och möblerbar hall välkomnar och blir till lägenhetens knutpunkt som leder vidare till samtliga delar. Sällskapsdel välkomnas åt väst och kök samt sovrum välkomnas åt öst. Högresta fönsterpartier bidrar med generöst ljusinsläpp och ljuvlig rymd. Vacker takstuckatur, höga golv- och vägglister förstärker sekelskifteskänslan i sällskapsdelen och ger ytterligare en dimension tillsammans med det runda "burspråket". Här ges plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats åt 6-8 personer. Köket är trivsamt planerat med gott om arbetsyta och utrustat med allt som efterfrågas i ett modernt hem. Köket går i sobert lantlig men även modern känsla med vackert gråa luckor på över- och underskåp som ramas in väl och bekläds av bänkskiva av marmor och bistrokakel på vägg som stänkskydd.

Rogivande sovrum med direktutgång till lägenhetens möblerbara balkong genom högresta spröjsade pardörrar som även ger stort ljusinsläpp. Balkongen ger plats för möblemang som loungegrupp. Samma bedårade stuckatur i tak återfinns här med höga golvlister och dörrar i original. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och har en rymlig garderobsvägg som tar hand om förvaringsbehovet. Lyxigt badrum en suite med dusch och wc samt kommod med handfat. Givetvis golvvärme. Gäst-wc nås via hallen. "Tvättstuga" finns i hallen och har kombinerad tvätt/torktumlare samt sink med kran och vatten. Perfekt att ha hemma!

Från denna adress bor du i navet av ljuva Birkastan med Rörstrandsgatan 15m ifrån där du ett av Stockholms största utbud av restauranger och caféer på samma gata. Mellqvist kaffebar är ett säkert kort för både frukost och lunch som på kort tid fått konkurrens av Lillebrors Bageri med starka kopplingar till Valhallabageriet som troligtvis har några av dom farligaste bullarna i stan. Vackra Karlberg med kanal och grönområden förgyller varje morgonpromenad och hägrar med kort avstånd från porten. Från Sankt Eriksplan avgår både tunnelbana och buss som tar dig till Stockholms resterande stadsdelar där även Vasaparken tar vid.

Brf Eldaren är välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som omfattar adresserna Vikingagatan 14-16 och upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt samt innehar fyra lägenheter med hyresrätt (dolt kapital) samt 3 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.690 kvm och lokalytan till 130 kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Juridisk person accepteras ej medlemskap i föreningen. Värme, vatten samt grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Obligatorisk balkongtillägg 50 kr månaden tillkommer i avgiften. Föreningen äger marken. Föreningen höjer månadsavgiften med 4 % per 1 april 2020.

Vacker fastighet som stod färdigställd mellan 1911 och 1913. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2019 renovering av fönster i trapphus, 2018 energibesiktning samt brandbesiktning, 2017 högtrycksspolning, 2015 stambyte i en av lokalerna, hissrenovering på Vikingagatan 16, 2012 byggnation av balkonger och uteplatser, 2008 fasad- och takrenovering, 2006 gårdens beläggning renoverades, 1985 byte av elstigare, 1978 - 1985 stambyte.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy