VILLAGATAN 4
5 RUM OCH KÖK, 170 KVM
24 975 000KR
ALLA BILDER
VILLAGATAN 4
5 RUM OCH KÖK, 170 KVM
24 975 000KR
ALLA BILDER
VILLAGATAN 4
5 RUM OCH KÖK, 170 KVM
24 975 000KR
ALLA BILDER
Previous
Next

Pris

35 700 000 kr

Boarea

220 kvm

Rum

5 rum och kök

Pris/kvm

35 000 kr

avgift

6456 kr/mån

våning

6 av 6

VIsning

Söndag 6 okt 15:00

Söndag 13 okt 16:00

Anmäl intresse

Dokument

  • List Item #1
  • List Item #1

dela

  • E-mail
  • SMS
  • Facebook

interiör

I vackra Villastaden på en av Östermalms mest åtråvärda adresser återfinns denna exceptionella våning signerad Svenskt Tenn med genomgående planlösning där klassisk utformning återberättas tillsammans med högsta möjliga internationella standard. Våningen har med varsam hand totalrenoverats med syfte att bevara och förstärka karaktärsdragen från byggnadsåret samtidigt som alla önskvärda faciliteter lagts dit. Belägen med insynsskyddat, grönskande läge ges en villakänsla där även privat parkeringsplats via infart med grind tillhör bostaden.

Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Niclas Behrer för visning & tidsbokning.

Hall välkomnar med goda avhängnings -och förvaringsmöjligeter beklädd med vacker tapet och anslutning till gästtoalett. Vidare leds man in till våningens magnifika sällskapsdel och matplats som är belägen i mitten. Tre tilltagna fönster med vackra nischer vetter med insynsskyddat läge mot grönskande träd där yta för matplats med tillhörande möblemang ges. Vacker panoramatapet med historiskt motiv från de Gournay löper följsamt rummets väggar och ger iögonfallande känsla som ramas in väl med höga socklar och vackert golv där både liv och optisk verkan skapas. I fil mot stillsamma Villagatan är vardagsrum beläget som ger fint ljusinsläpp från två tilltagna fönster samt vacker fungerande öppen spis. Rummet låter sig möbleras väl med soffgrupp och passande möblemang. 

Från sällskapsdel återfinns rogivande master bedroom ensuite som är beläget i fil och skiljs av genom pardörrar i original. Sovrummet utgörs av mjuka material med tygbeklädda väggar som även är solskyddsimpregnerade i ljusgrå färskala med passande heltäckningsmatta i bruten vit med fiskbensmönster. Platsbyggd belyst garderob gjord i cederträ löper längs vägg och är enhetligt beklädd med samma tyg som vägg. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängmöblemang och är försedd med aircondition. Badrum nås via vackra pardörrar från sovrum med vackert ljusinsläpp från stort fönster mot innergård. En lantlig karaktär med inslag från 1850-talets England ges här med hexagonmönstrad marmor på såväl golv som vägg med vackert handfat, högspolande toalett, badkar med tassar och takdusch från brittiska Burlington med kromade detaljer. Infälld spegel löper längs vägg samt infällda spotlights i tak och golvvärme. 

Köket är specialritat från England och tillverkat i valnötsträ med italiensk natursten som beklär bänk och vägg där god förvarings och- arbetsyta ges. All önskvärd maskinell utrustning från Gaggenau och Miele ges här som zonlös spishäll, ugn med ångfunktion, diskmaskin och påkostade blandare. I köket ges plats för matgrupp åt 6-8 personer om så önskas. Två tilltagna ljusinsläpp från fönster samt rymlig walk-in skafferi med fönster även där. Vidare från kök når du våningens två resterande sovrum i avskild del med separat badrum. Båda sovrummen vetter mot gård med varsitt tilltaget fönster för ljusinsläpp. Båda rummen är beklädda med tyg på vägg samt heltäckningsmatta med fiskbensmönster som går i enhetlig känsla till master bedroom. Båda sovrummen är försedda med aircondition. Badrummet är placerat mellan sovrummen med lantlig karaktär och insynsskyddat, frostat fönster mot gård. Hexagonmönstrad marmor på golv med franskt bistrokakel på vägg samt god duschyta, wc-stol och handfat från brittiska Burlington. Infällda spotlights i tak och golvvärme. 

Intill hall återfinns rymlig och praktiskt tvättstuga med dusch samt tvättmaskin och torktumlare från Miele. Gästtoaletten är utsmyckad med vacker tapet från de Gournay, högspolande toalett och handfat från Burlington samt magnfik grön marmor i hexagonmönster på golv. Våningen har genomgått en totalrenovering under 2019 där elstammar, rörstammar, samtliga ytskikt och snickerier gjorts. Våningen är försedd med säkerhetssystem som rörelsedetektorer, brand och-fönsterlarm som kan styras via smartphone. Till våningen hör egen, privat parkeringsplats som nås via infart med automatisk grind från Villagatan.

FÖRENING

Föreningen förvärvde fastigheten 1992. Fastigheten har en upplåtningasbar yta om 2 457 kvm bestående av 15 lägenheter och en kommersiell lokal om 50 kvm. Fastigheten har dessutom tre garageplatser och 6 parkeringsplatser varav en parkeringsplats förhyrs. Föreningen klassas som äkta. Juridisk person accepteras ej. Föreningens stadgar kräver ej att man behöver vara mantalskriven på adressen. Inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 11/8-2019):

Till lägenheten hör rymligt källarförråd med praktisk utgång från trapphus ut till baksida. Kabel-TV och bredband levereras av Bredbandsbolaget, Ownit. Gemensamma utrymmen som bastu, vinkällare och cykelrum finns att tillgå.

FASTIGHET

Föreningen förvärvde fastigheten 1992. Fastigheten har en upplåtningasbar yta om 2 457 kvm bestående av 15 lägenheter och en kommersiell lokal om 50 kvm. Fastigheten har dessutom tre garageplatser och 6 parkeringsplatser varav en parkeringsplats förhyrs.

Urval av reparationer och underhåll:
2009 – Gården
2011 – Renovering av tak, fasad samt fönster.
2012 – Värmesystem
2016 – Nytt porttelefonsystem
2018 – Renovering av källarutrymme (pågående)
2018 – Automatisk grind till parkeringsinfart

Kommande renoveringar är trapphus samt källare.

Läs mer

Kvarteret

Vasaparken är en central och grönskande samlingsplats för både motion och umgänge där du under vinterhalvåret kan uppleva skridskoåkning fram till sent på kvällen eller en picknick under ljumna sensommarkvällar. Närområdet erbjuder all tänkbar service och både kemtvätten och skrädderiet runt hörnet är legendariska i stadsdelen. Många av stadens mest anrika skolor finns inom gångavstånd och kvaliteten på förskolorna sägs vara god. Bra inomhusparkering kan hittas på Hagagaraget ett par kvarter bort. Annars brukar det gå relativt lätt att hitta en lucka på Karlbergsvägen.

Gatan

Dalagatan sträcker sig genom Vasastans trevligaste kvarter och lämnar sällan någon besviken och där Astrid Lindgren fått idéer till många av sina välkända berättelser. Två av Stockholms mest anrika och klassiska krogar Wasahof och Tennstopet har sedan 1800-talets andra hälft huserat och givit Stockholmarna gastronomiska upplevelser av både husmanskost och skaldjur och som än idag har en relativt orörd interiör. Nyöppnade ostron med tillhörande champagne eller isterband kommer lättsamt bli en del av din vardag om så önskas.

Huset

Denna tidstypiska och vackra fastighet byggdes 1885 av arkitekt Bengt Behr. Entrén är varmt välkomnande där många vackra detaljer finns bevarade och trappuppgången och hissen är varsamt renoverad. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med uteplats och nyrenoverad tvättstuga med alla nödvändigheter som bokas online. En inbjudande gästpaviljong finns att hyra för gäster, 150 kr/natt. Föreningen har en trevlig sammanhållning med en blandning av medlemmar i alla åldrar.

Hej niclas

Kontakta ansvarig mäklare

Hej niclas|

Namn

E-mail