Artillerigatan 33 1 rum & kök, 28 Kvm 3 695 000 kr/bud

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris 3 695 000 kr
Boarea 28 kvm
Rum 1 rum och kök
Pris/kvm 131 964 kr
Avgift 1 364 kr/mån
Våning 3 av 5
Visning
Sön 26/5, 14:00–14:30Varmt välkomna på visning, föranmälan uppskattas!
Mån 27/5, 18:00–18:30Varmt välkomna på kvällsvisning!
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Hedvig Eleonora
Boarea:
28 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
1 rum och kök
Lägenhetsnr:
114
Lägenhetsnr LMV:
1301
Byggnadsår:
1936
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
3 av 5
Hiss:
Ja (Hiss finns)
Avgift:
1 364 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
2.4674 %
Andelstal, avgift:
2.4681 %
Nettoskuldsättning:
72 973 kr
Driftskostnad El:
340 kr/mån
4 080 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
158 kr/mån
1 896 kr/år
Driftskostnader totalt:
498 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Brf Sjöhästen 27
Org.nr:
7696028799
Interiör

Nu saluförs denna underbara lägenhet med balkong på Artillerigatan 33. Belägen centralt på Östermalm, med såväl Östermalmstorg, som Karlaplan och Djurgården runt hörnet, finner vi denna välplanerade och ljusa 1:a. Här ges fina originaldetaljer i form av vacker fiskbensparkett och gott om förvaring. Lägenheten är högt belägen mot föreningens gemensamma innegård och från balkongen kan man njuta av utsikten mot Hedvig Eleonoras kyrktorn och omkringliggande fastigheter. Välskött förening med flertalet lokalhyresgäster som ger goda intäkter. I föreningen finns gemensamt en stor, solig takterrass med vidsträckt utsikt över omkringliggande takåsar. Kontakta ansvarig mäklare för att boka upp visning!

Välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring i flertalet garderober samt överskåp. Ljust och luftigt vardagsrum som enkelt kan möbleras med soffa, TV-möbel och säng. Från vardagsrummet leder utgång till balkongen som vetter i ett soligt västerläge, mot föreningens lugna innegård. Här kan man njuta av en fri utsikt mot omkringliggande fastigheter samt kyrktornet på Hedvig Eleonora Kyrka. Vidare i lägenheten finns ett väldisponerat kök, fullt maskinellt utrustat med ugn, spishäll, diskmaskin, kyl med frysfack samt micro. I köket finns gott om förvaring och arbetsyta och plats för matbord. Vid ingången till köket finns också överskåp för extra förvaring. Separat badrum/WC med dusch, handfat med kommod och tvättmaskin. Detta är en genomgående väldisponerad och charmig lägenhet och det är bara att flytta rakt in!

Här bor du i en yteffektiv lägenhet med alla klassiska attribut som kan efterfrågas på attraktiv adress i navet av Östermalm med närhet till Östermalmstorg, Strandvägen, Humlegårdskvarteren och Karlavägen.

Artillerigatan med omnejd bjuder på en mängd populära krogar bl a klassiska pizzerian Ciao Ciao, populära BAP, det välkända konditoriet Tössebageriet, frukostfavoriten Stora Bageriet och framför allt den anrika och nyligen renoverade Östermalms Saluhall vid Östermalmstorg. Vid torget finns i övrigt allt du behöver såsom matbutiker, postkontor, Kemtvätt/Skrädderi, Frisör, Apotek, Leksaksbutik, Blombutik, Biluthyrning samt välsorterat Åhléns-varuhus. Med kort promenadavstånd till Östermalmstorg nås tunnelbana (Röda Linjen) samt flera innerstadsbussar. Från Stureplan ett kvarter bort går buss 1 och 2

Förening

Brf Sjöhästen 27 är en äkta bostadsrättsförening som består av 25 bostadsrätter och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Ekonomin är god med låg belåning, endast 3.110 kr/kvm, och föreningen får in fina intäkter från hyreslokalerna.

Föreningen har en rymlig, gemensam takterrass till medlemmarnas förfogande med möbler och möjlighet till grillning. Det finns även en stor uteplats på gården med flertalet bord och stolar. Dessutom finns en gemensam tvättstuga med två moderna tvättmaskiner, en torktumlare, centrifug, torkrum med värme och mangel. Både takterrassen och tvättstugan är belägna högst upp i huset och nås direkt med hiss. Det finns även ett cykelförråd i källaren samt grovsoprum på bottenplan.

Kabel-TV och bredband levereras av Com Hem samt Ownit, fiber finns installerat. Fiber från Stokab har anslutits till fastigheten och leverantör för nätet väljs individuellt via Ownit.

Månadsavgifterna kommer att höjas med 10 % från den 1/7-24 (kontrollerat med styrelse 26/3-24).

Fastighet

Den vackra och funktionalistiska fastigheten byggdes 1936 och förvärvades av föreningen 1999. Föreningen består av 25 bostadslägenheter varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden innehåller fyra lokaler med hyresrätt.

Ett urval av utförda renoveringar och underhållsarbeten:

2000/2001 - Stambyte och omdragning av el

2003 - Modernisering av hiss, byte av radioatorventiler samt ommålning av fönster utvändigt

2004 - Ommålning av balkonger

2005 - Ommålning av taket samt radonmätning

2006 - Byte av maskiner i tvättstuga

2008 - Renovering av hisskorg på insida

2009 - Renovering av port

2010 - OVK

2011 - Fiber installerat

2014 - Renovering och målning av fönster

2017 - Renovering av gårdsfasad samt balkongrenovering

2020 - Radonmätning

För närvarande finns inga planerade större renoveringar (kontrollerat med styrelse 26/3-24).

Läs mer
Ansvarig Mäklare Linnéa Lindblad +46 (0)766 10 39 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Linnéa Lindblad
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden