Engelbrektsgatan 12A 3 rum & kök, 72 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 72 kvm
Rum 3 rum och kök
Avgift 2 547 kr/mån
Våning 2
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
72 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
22
Lägenhetsnr LMV:
1201
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1898
Balkong:
Balkong byggs v.27
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Kakelugn
Våning:
2
Hiss:
Nej
Avgift:
2 547 kr/mån
Ingår i avgiften:
inkl värme & vatten
Ingår ej i avgiften:
bredband, obligatoriskt tillägg om 121 kr /mån
Andelstal, förening:
3.15150 %
Driftskostnad El:
150 kr/mån
1 800 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
150 kr/mån
1 800 kr/år
Driftskostnader totalt:
300 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Schablonberäknad
Förening:
Brf Tallgården
Org.nr:
7020022948
Interiör

Välkommen till en perfekt planerad sekelskiftestrea med genomgående planlösning, fungerande kakelugn och gott om bevarad sekelskiftescharm. Balkong kommer att byggas under vecka 27 och bekostas av säljaren! Här bor du ostört mellan två innergårdar med citypulsen runt hörnet. Belägen i mycket representativ fastighet samt förening med god ekonomi och låg belåning.

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter, direkt anslutning till WC samt en tvättmaskin smart dold i en garderob. Från hallen nås även ett av två sovrum. Det mindre sovrummet rymmer säng, skrivbord och har utrymme för gott om förvaring i form av garderobsvägg med skjutdörrar.

Vidare in i lägenheten möts du av det härliga vardagsrummet i öppen planlösning med kök och matplats. Köket är stilrent och fullt utrustat kök i sober färgskala med vackra och praktiska materialval. Från köket kommer balkongen att byggas. Detta är redan bekostat av säljaren och kommer att genomföras under vecka 27.

Master bedroom är stort och ljust med gott om plats för förvaring. Från sovrummet når du duschrummet. Ett praktiskt och välplanerat duschrum renoverat i sobra färger.

Lägenheten är genomgående mycket smakfullt renoverad i dov färgskala där moderna materialval möter sekelskiftescharm.

Förening

Brf Tallgården är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med god ekonomi som bildades 1929. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt innehar en lokal. Föreningen äger marken. Vacker fastighet med gatuhus som bebyggdes 1898 och gårdshus som stod färdigt 1906. Föreningen gemensamma utrymmen är: trivsam innergård med utemöblemang, cykelrum & tvättstuga.


Tv och bredband levereras via fiber. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 121 kr/mån.

Fastighet

Kommande renovering: föreningen kommer att bygga balkonger i gårdshuset under vecka 27. Detta gäller även denna lägenhet.

Ett urval av tidigare utförda renoveringar:

2018 - Byte av tak och vägglampor i båda husen, ommålning av trapphus och husens portar.

2017 - Byggnation av tre vindsvåningar i gårdshus, målning av gatuentré.


2016 - Ombyggnation av gårdshuskällaren till förråd, byte av expansionskärl, portautomatik i gårdshus samt byte av låscylindrar till entré och allmänna utrymmen.


2015 - Fiberkabel, renovering/uppdatering av ventilationsanläggning i uthyrd lokal samt byte av motor till ventilationsanläggning tvättstuga.


2014 - Byggnation av två vindsvåningar i gatuhus, ommålning murar, lagning av sprickor i fasad, maskinbyte i hiss, målning av räcke på bakgård, tryckstegringspump, OVK och delvis renovering av tvättstuga.


2013 - Brandskyddskontroll, sotning, justering av värmesystem inklusive byte av ventiler, stigare (trefas) i gårdshus, arbetsplattformar runt skorstenar, förbättringsmålning av gårdshusets trapphus.


2011/2013 - Stambyte.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Sofia Elfsson da Costa +46 (0)705 51 32 10
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Sofia Elfsson da Costa
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden