Floragatan 16 5 rum & kök, 169 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 169 kvm
Rum 5 rum och kök
Avgift 6 679 kr/mån
Våning 2 av 5
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
169 Kvm (Enligt uppmätning)

Enligt brf är lägenheten 159 kvm.

Rum:
5 rum och kök
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr:
202
Lägenhetsnr LMV:
1201
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1880
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
2 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
ComHem & Stockholms Stadsnät
Avgift:
6 679 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, bredband, Kabel-TV
Andelstal, förening:
3.140000 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
143
Energiprestanda:
143 kWh/Kvm och år
Driftskostnad El:
500 kr/mån
6 000 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
400 kr/mån
4 800 kr/år
Driftskostnader totalt:
900 kr/mån
Förening:
Brf Björken 11
Org.nr:
716460-1838
Interiör

På en av Stockholms mest eftersökta adresser i ljuva Villastaden, återfinns denna generösa och påkostade våning om 169 kvadratmeter med hög internationell känsla. Våningen besitter en mängd vackra originalattribut genomgående med en magnifik takhöjd om cirka fyra meter samt alla önskvärda faciliteter däribland stor bastu och balkong. Våningen ger möjlighet till 7 rum & kök och har även en separat ingång från trapphus med egen hall och badrum intill stort sovrum.

Avhängningsvänlig hall med rymlig garderob välkomnar och leder vidare in till inre halldel med gästtoalett. Vidare leds du in genom kök som är centralt placerad i våningen ut till två magnifika sällskapsrum i fil som vetter mot Floragatan. Här ges fyra högresta, spröjsade fönster som ramas in av en fantastisk takhöjd om fyra meter. Båda rummen ger plats för stort möblemang i form av soffgrupper och matplats.

Kök går i modern känsla med vita släta luckor som ramas in av mörkt träslag på vägg och svart stenskiva på bänk. Goda arbets- och förvaringsytor från två sidor samt på vägg med tilltagen matplats i mitten. Fullt maskinellt utrustat med vitvaror från Siemens och inglasad vinförvaring med plats för uppemot 150 flaskor.

Mot föreningens lugna och rogivande innergård vetter samtliga tre sovrum. Master bedroom är placerat i mitten med stort spröjsat fönsterparti som förstärker dess takhöjd. Längs vägg löper platsbyggd förvaringsbänk med två rymliga klädkammare på vardera sida om säng. Våningens andra rymliga sovrum får utgång till möblerbar balkong med morgonsol, platsbyggd garderob längs vägg, klassisk klädkammare samt separat ingång med egen hall och badrum med dusch. Tredje sovrummet är beläget längst in med enhetlig förvaringsbänk som i master bedroom med plats för säng och möblemang.

Våningens stora badrum är beklätt med sten i jordnära färgskala på vägg och golv med stilfulla inslag av trä. Rymlig duschyta bakom stilfulla glasväggar. Dubbla handfat med vardera spegelskåp på vägg samt förvaring nedtill. Utökad förvaring på hyllplan i trä med vägghängd WC-stol nedan. Vidare nås stor bastu med två sittplan för 6-8 personer. Invid återfinns tvättpelare med hyllplan och förvaring.

* Parter är överens om att följande ingår i affären; Befintligt upphängda gardiner, sällskapsrummets befintliga två taklampor samt matta.

Förening

Brf Björken 11 är en välskött, nästintill skuldfri och s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna under 2010 med tillhörande mark. Föreningen består av fyra fastigheter med adresserna Floragatan 16 och 18 samt Stureparken 7 och 9 som får en naturlig sammanfogning med gemensam innergård. Föreningen upplåter 53 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 4.912 kvm. Kabel-TV och bredband (fiber) levereras via ComHem och Stockholms Stadsnät.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med utemöblemang. I källarplan finns tvättstuga samt utrymme för barnvagnar och cyklar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2.5% av årets prisbasbelopp som debiteras köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 1% av årets basbelopp. Föreningen accepterar ej juridisk person.

Fastighet

Föreningens fastigheter uppfördes under 1880-talet av arkitekterna Axel & Hjalmar Kumlin samt Wilhelm Nerman och Ernst Stenhammar. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2005 - Fasadrenovering

2012 - Stambyte och byte av elstigare samt centraler

2013 - Renovering av undercentral

2014 - Fönsterrenovering och ommålning av plåttak

2016 - Balkongbyggnation, dränering av förgårdarna mot Floragatan

2018 - Renovering av trapphus, entréer och gård

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden