Grevgatan 26 4 rum och kök, 117 Kvm

Se alla bilder
Pris Pris på förfrågan
Boarea 117 Kvm
Rum 4 rum och kök
Pris/kvm
Avgift 4 741 kr/mån
Våning 1 av 5
Visning Kontakta oss
Dokument
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Oscar
Boarea:
117 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
3 till 4
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr:
3
Lägenhetsnr LMV:
1003
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1902
Förråd:
Förråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
1 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
4 741 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
4.77641
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
149
Energiprestanda:
149 kWh/Kvm och år
Driftskostnad El:
400 kr/mån
4800 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
300 kr/mån
3600 kr/år
Driftskostnader totalt:
700 kr/mån
Förening:
Brf Majsol
Org.nr:
702001-3830
Interiör

På attraktiva Grevgatan med närhet till Strandvägen återfinns denna ljuva familjevåning om 117 kvadratmeter i vacker sekelskiftesfastighet anno 1902. Våningen bjuder på magnifika attribut, originaldetaljer och takhöjd genomgående med detaljrik stjärnparkett i sällskapsdel, fungerande öppen spis, fantastisk takstuckatur, skjutdörrar och fönstermålning på högresta vackra fönster med välvd form och djupa nischer. Sällskapsdel och kök ger en generös yta som skiljs av genom vackra skjutdörrar och är beläget i fil mot lugna Grevgatan med tilltagna, välvda fönsterpartier. Mot lugn och ostörd innergård vetter tre sovrum varav ett master bedroom.

Våningen välkomnas genom stor möblerbar hall med gästtoalett, klädkammare och plats åt förvaringsuppbyggnad. Vidare leds du in till samtliga delar där sällskapsrum och kök vetter mot Grevgatan. Sällskapsrummet ger yta åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang med stämningsfull öppen spis placerad i hörn där sociala tillställningar gör sin rätta plats. I taket smyckas enastående stuckatur med hög detaljrikedom och parkett med avancerat stjärnmönster på golv. Två stora, välvda fönsterpartier med djupa nischer ger ljusinsläpp där fönsterna även har vacker fönstermålning och fina elementskydd nedtill.

Genom vackra skjutdörrar nås våningens rymliga och sociala kök som även det vetter mot Grevgatan. Köket går i sober känsla med vita luckor på såväl över som underskåp som ramas in av svart bänkskiva. Goda arbets- och förvaringsytor ges med full maskinell utrustning som kyl/frys, ugn, diskmaskin, spishäll och fläkt. Köket ger plats för stor matgrupp åt 6-8 personer. Stort fönsterparti, även detta med välvd form och djup nisch med enhetligt elementskydd ger fint ljusinsläpp

Vidare från hall nås tambur som leder in till samtliga sovrum placerade mot innergården och badrum. Rogivande master bedroom får fint ljusinsläpp från tilltaget fönster med vackert elementskydd nedtill. I tak pryder fin stuckatur som förstärker den generösa takhöjden. Master bedroom ger plats åt stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och har stor garderob som löper längs vägg med förvaring nästan upp till tak. Våningens två andra sovrum är placerade bredvid och får varsitt stort fönster med garderob i båda där plats åt säng med skrivbord och annat möblemang ges. Badrummet går i en modern känsla med vita smala kakelplattor på vägg och gråsvart klinker på golv. Stor dusch- och badkarsyta ges längst in med duschvägg i klarglas och integrerad takdusch i kromat utförande. Handfat med infälld blandare i vägg är placerat på avlång kommod med förvaring. Infälld WC-stol, handdukshängare, spotlights i tak samt golvvärme. Utanför nås även tvättpelare bakom skåpluckor.

Här bor du på attraktiva Grevgatsbacken med närhet till Strandvägen, Östermalmstorg och Kungliga Djurgården i fastighet anno 1902 som bjuder på magnifika detaljer exteriört som interiört. I samma hus finner du en av Europas bästa vinkällare Magnusson Fine Wine med en fantastisk miljö på alla sätt och vis. I kvarteret återfinns Rose & Born som är en av Stockholms mest välsorterade butiker inom herrkonfektion med välrenommerat skrädderi intill samt flertalet trevliga kvartersrestauranger.

Förening

Brf Majsol är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2000. Föreningen upplåter 18 stycken lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler varav en som hyresrätt och en som bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.028 kvm samt 332 kvm lokalyta. TV levereras via Com Hem och fiber via IP Only, i månadsavgiften ingår fiber. Juridisk person accepteras ej medlemskap.

I huset finns en av Europas mest välrenommerade vinkällare, Magnusson Fine Wine och ett konstgalleri. Magnusson Fine Wine erbjuder sina gäster och kunder förutom en magnifik miljö både lagring av vin, rådgivning och exceptionella vinupplevelser i världsklass.

Till lägenheten hör två stycken förråd belägna i källarplan. Föreningens medlemmar gemensamt innergård med utemöblemang och grillmöjlighet samt cykelförråd.

Fastighet

Vacker sekelskiftesfastighet som stod färdigställd 1902 med magnifika bevarade attribut såväl exteriört som interiört. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

Stambyte är genomfört i källaren och på översta plan samt partiellt i övrigt. Framledes sker byte av stammar i samband med renoveringar. Under 2015 såldes föreningens vindar till två bostadsrättsinnehavare vartefter förädling av vinden skett under 2016 vilket gav föreningen ett kapitaltillskott.

2005/2006 - Nyinstallation av hiss i gatuhuset

2006/2007 - Ny el och målning i trapphus, gatuhuset

2014/2015 - Stambyte i källaren

2016 - Plåtbeklädnad av yttertak

2017 - Fasadputsning av gårdshusets baksidor samt målning av plåt på innergård och renovering av ytskikt i källarplan

2018/2019 - Renovering och målning av fönster och fönsterbleck, innergården

2019 - Renovering av balkonger

Läs mer
Planritning
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer