Kommendörsgatan 40 3 rum & kök, 83 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 83 kvm
Rum 3 rum och kök
Avgift 4 516 kr/mån
Våning 4 av 5, hiss finns
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
83 Kvm (Enligt uppmätning)

Enligt föreningens förvaltningsbolag är lägenhetens yta 87 kvm.

Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
08
Lägenhetsnr LMV:
1402
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1887
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Kakelugn
Våning:
4 av 5, hiss finns
Hiss:
Ja
Avgift:
4 516 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
0.06
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
85
Energiprestanda:
85 kWh/Kvm och år
Driftskostnad El:
500 kr/mån
6 000 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
300 kr/mån
3 600 kr/år
Driftskostnader totalt:
800 kr/mån
Förening:
Brf Kommendören 40
Org.nr:
716419-4065
Interiör

Högt belägen i lugnt och ljust läge i navet av Östermalm, ges möjlighet till denna generösa och enhetliga lägenhet som genomgått en påkostad renovering med varsam hand och bibehållna originaldetaljer för att uppnå högsta möjliga standard med internationell känsla genomgående. Här återfinns alla eftersökta attribut som kan efterfrågas, sammanfogade i en modern och påkostad interiör med platsbyggda snickerier, stilfull färgsättning och tilltagen balkong i bästa väderstreck mot grönskande innergård. Genomgående finner du detaljer som vacker tröskelfri fiskbensparkett med höga socklar, tilltagen takhöjd som ramas in av högresta fönster med djupa nischer, stuckatur i tak, spotlights, kakelugn ej fungerande, exklusiv maskinell utrustning med väl utvalda material och ljudsystem i hela lägenheten. Bedårande fastighet anno 1887 i välskött förening med god ekonomi och aktiva medlemmar.

Avhängningsvänlig hall med Borghamnskalksten på golv, med golvvärme välkomnar och leder vidare till samtliga delar av lägenheten. Sällskapsdel och kök går i öppen planlösning och vetter med högt läge mot Kommendörsgatan. Här ges ett stort ljusflöde från tre högresta fönster i fil som tillsammans med takhöjden förstärker rummets rymd och atmosfär. Längs vägg i sällskapsdel löper två platsbyggda belysta bokhyllor upp till tak med god förvaringsyta. Köket får en naturlig övergång genom matplats som är placerat i mitten med plats för 8-10 personer. Köket är specialtillverkat av Binova (Planoform) i grå färgskala med släta luckor på under- och överskåp som ramas in väl av bänkskiva i kvartskomposit från Jetstone som även går upp på vägg. Exklusiv maskinell utrustning från Gaggenau med kyl/frys, häll, kolfilterfläkt och diskmaskin. Blandare i rostfritt stål från danska Vola. Invid kök återfinns en dold praktiskt tvättpelare från Bosch med förvaring ovanför.

Mot föreningens grönskande innergård med utsikt över takåsar vetter båda sovrummen, med markiser, där master bedroom har utgång till möblerbar balkong i bästa söderläge för sol hela dagen med träd framför som ger minimal insyn. I master bedroom återfinns även en vacker kakelugn i hörn, walk in-closet bakom modern industrivägg med spröjsat klarglas och infälld belysning i tak framför gardin. Här ges plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det andra rogivande sovrummet får stort ljusflöde från fönster med platsbyggd garderob längs vägg och en inbyggd belyst bokhylla i vägg. Här ges plats för stor säng med möblemang.

Mellan samtliga rum löper serveringsgång med belysning från Flos i tak, platsbyggd rymlig garderob samt badrum och gästtoalett. Det stora badrummet är helkaklat med stora plattor i stilfull kolmårdsgranitkeramik . Här ges en rymlig duschyta med takdusch från Vola och infälld belyst förvaring. Fristående handfat med spegelskåp ovanför och utökad förvaring från glasade hyllplan invid samt dold förvaring i vägg. Vägghängd WC-stol samt elburen golvvärme. Gästtoaletten byter skepnad med marmormönstrat kakel delvis på vägg och stilfullt mosaik klinker på golv. Vägghängd WC-stol, handfat med blandare från Vola, spotlights i tak samt elburen golvvärme.

Förening

Brf Kommendören 40 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1986 med tillhörande mark som innehas med äganderätt. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta om 1.243 kvm samt innehar 1 bostadsrättslokal. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem samt Ownit. Obligatoriskt tillägg för detta tillkommer med 171 kr/månaden. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som debiteras förvärvaren samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Juridisk person accepteras ej medlemskap.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en cykelparkering, barnvagnsförråd, tvättstuga samt stor sopstation.

Till lägenheten hör rymligt vindsförråd praktiskt beläget en trappa upp från lägenheten om cirka ca 16 kvm.

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1887. Utförande renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1994 - Stambyte och elstigar

2007 - Installation av hiss

2008 - Renovering av trapphus

2009 - Fasadrenovering mot innergård av gathus, omdragning av el, barnvagnsförråd och sopstation

2009/2010 Bergvärme installerades

2010/2011 Renovering och målning av yttertak

2017 - OVK och sotning

2019 - Reparation av rör i källare

2019 - Installation av automatiska entrédörrar och ommålning av portbåge

2020 - Uppgradering av maskinell utrustning i tvättstuga

2020 - Nya lås till vindsförråd och källare i gårdshus

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden