Observatoriegatan 21

4

 rum och kök, 

106 kvm

Pris

Pris på förfrågan

Boarea

106 kvm

Rum

4

 rum och kök

Pris/Kvm
Avgift

4 058 kr/mån

Våning

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
106 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
4 rum och kök
Lägenhetsnr:
117
Lägenhetsnr LMV:
1002
Byggnadsår:
1880
Förråd:
Källarförråd
Våning:
0,5
Avgift:
4 058 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme, VA & bredband
Andelstal, förening:
0.92 %
Förening:
Brf Planeten 234
Interiör

Representabel och vacker lägenhet i en av Vasastans bästa föreningar. Genomgående breda plankgolv och tilltalande attribut såsom kasett-tak, pardörrar och stuckatur. Här bor idag en av Sveriges bästa inredare och lägenheten har varsamt renoverats med fokus på genomtänkta lösningar för den moderna familjen. Generöst sällskapsrum i sobra färger och gott om plats för social möblering. I fil ligger två bra sovrum med förvaring genom platsbyggda garderober. Stilrent kök med full maskinell utrustning och arbetsbänk i Terrazzo. Gott om plats för större matbord och härliga middagsbjudningar. Större badrum utrustat med tvättpelare. Från master bedroom håller en dusch på att byggas. Slutligen en välkomnande hall med klädkammare samt en större walk in closet. Ett boende för det medvetne i välskött förening med stora intäkter.

Här bor ni på en lugn och attraktiv adress precis bakom Odenplan. På kort avstånd finns allt det bästa i Vasastan såsom butiker, kaféer, restauranger och trevliga Vasaparken. Kommunikationerna är exceptionella från Odenplan med både bussar, tunnelbana och pendel.

Förening

Brf Planeten förvärvade fastigheten år 2001 och är en sk äkta förening som äger marken. Föreningen består av 6 gatuhus samt 1 gårdshus och omfattar 121 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. Bredband 100mbit från Ownit och Tv via ComHem basutbud med 8 kanaler ingår i avgiften. För de boende finns en underbar innergård som är vida känd hos Vasastanborna. Här finns lekmöjligheter för de små och flera orangerier som används för middagar. I föreningen finns även flera tvättstugor, barnvagnsrum, motionsrum, bastu, hobbyrum samt en lokal som kan bokas för fester.

Fastighet

Fastigheten byggdes år 1880. Genom åren har bland annat följande renoveringar genomförts

2020 Fönsterrenovering på Observatoriegatan 23 och Dalagatan 26 och 28. Renovering av 4 hyreslägenheter.

2019 Fönsterrenovering mot gata och gård på Kungstensgatan 60 och mot gata på Observatoriegatan 21.

2018 Stamspolning och gårdsrenovering. Fasadrenovering mot gata på Västmannagatan 35, fasadrenovering mot gård på Västmannagatan 33 och på Kungstensgatan 58. Fönsterrenovering mot gata och gård på Västmannagatan 33, 35 och Kungstensgatan 58. Fönsterrenovering mot gård på Observatoriegatan 21.

2017 Renovering av gård samt underhåll av yttertak och balkonger. OVK.

2015 Fönsterrenovering av vindarna, renovering av portar och motionsrum. Underhållsåtgärder av yttertak.

2014 Färdigställande och försäljning av lokaler som omvandlats till sju stycken lägenheter. Nyinstallation av sopsug och renovering av hissarna

2013 Renovering av tvättstugor

2012 Byte av entréportar samt renovering av trapphus.

2010 Installation av ny värmecentral

2010 Installation av bergvärme.

2009 Renovering av innergård med planteringar och stenläggningar.

2006 Byggnation av sex stycken vindsvåningar.

1987-93 Under dessa år totalrenoverades hela fastigheten med bl a byte av vatten- och avloppsstammar, byte av elstigar, fasadrenovering samt omläggning av tak.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Veronica
Andersson

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy