Valhallavägen 38

2

 rum och kök, 

68 kvm

6 000 000

 kr

/bud

Pris

6 000 000 kr

Boarea

68 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
88 235 kr
Avgift

3 867 kr/mån

Våning

BV av 4

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
68 Kvm (Enligt föreningens information)

3 rum och kök enligt föreningens förteckning. Disponeras idag som 2 rum och kök.

Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
00013
Lägenhetsnr LMV:
1001
Byggnadsår:
1905
Fönster:
2-glas
Balkong:
Egen uteplats
Eldstad:
Kakelugn
Våning:
BV av 4
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 867 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten & arrende för uteplats
Andelstal, förening:
4.83750 %
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1162 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
157
Energiprestanda:
157 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2010-05-04
Förening:
Brf Morkullan 28
Org.nr:
716419-6326
Interiör

Här ges chans att förvärva denna renoverade och ljusa sekelskiftesjuvel belägen i charmigt gårdshus med generös uteplats i karaktär av ett orangerie och bevarade attribut interiört i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Tidstypiska detaljer som fungerande kakelugn och tilltagen takhöjd skapar här karaktär och rymd tillsammans med vackra fönster som låter ljuset komma in. Lägenheten har genomgått en smakfull renovering med varsam hand där alla önskvärda faciliteter ges.

Välkomnande hall med inre del öppnar och med god yta för både avhängnad och förvaring. Vidare leds du in till kök i öppen planlösning till matplats och utgång till underbar uteplats. Köket går modern känsla med vita släta luckor och passande bänkskiva i grå sten med vit mosaik på vägg. Här ges god arbets- och förvaringsyta samt köksö med bardel för utökad plats att både umgås och arbeta på. Fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, spishäll samt fläkt. Matplatsen ger rum åt 8-10 personer. Från kök har du direktutgång till den fantastiska uteplatsen om ca. 30 kvm med ostört läge som påminner om ett orangerie med putsad fasad och trädäck. Uteplatsen är belägen i sydväst med en spaljé och ger yta för både möblemang och grill.

Lägenhetens sällskapsdel och sovrum är belägna i fil och vetter åt andra hållet med insynsskyddat läge. I sällskapsrum ges fint ljusinsläpp från tilltaget fönster med plats för stor soffgrupp och tillhörande möblemang. Det rogivande sovrummet har en rymlig walk-in closet och magnifik, fungerande kakelugn i hörn som ger underbar karaktär tillsammans med två stora fönster som låter ljuset flöda. Sovrummet ger yta åt stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Badrum nås från hall, helkaklat i vitt med mörkt klinker på golv. Rymlig duschyta med skjutbara duschväggar i klarglas, handfat med vit kommod och spegelskåp, tvättmaskin, extra förvaringsskåp samt WC stol. Lägenheten disponeras idag som en tvåa men går att göra om till trea. Se möjlig alternativ planritning!

På denna adress bor du i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan med närhet till både Birger Jarlsgatan, klassiska Sibirien och Östra Station. Vackra grönområden i både Hagaparken och Lill-Jansskogen är inte långt ifrån med både motionsspår och söndagsaktiviteter. Med kort promenadavstånd till Birger Jarlsgatan finner du delikatessbutiken Lennart & Bror med fantastiskt utbud av råvaror inom kött. Fortsätter du ned mot Roslagsgatan hittar du trivsamma Babette med underbara pizzor i franskinspirerad miljö och Kale & Crave i regi av Sebastian Ingrosso som satt hälsa och grönkål på kartan. Önskar du istället motsvarigheten finner du omåttligt populära M.O.A.S vägg i vägg för troligtvis Stockholms bästa finkebab.

Föreningen

Brf Morkullan 28 är ett s.k. privatbostadsföretag, dvs. en äkta bostadsrättsförening, vilket betyder att föreningens intäkter i huvudsak kommer från årsavgifter. Föreningen som bildades 1994 köpte fastigheten 2009. Föreningens fastighet Morkullan 28 byggdes 1906 och totalytan är 1566 kvm varav 1396 kvm utgör lägenhetsyta och 170 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 660 kvm och marken innehas med äganderätt.

I Brf Morkullan 28 finns 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt åt föreningens medlemmar. 1 lokal upplåts med hyresrätt och denna hyrs av FM Redovisning AB.

Gällande kakelugn och rökkanal är det upp till varje lägenhetsinnehavare att ta in en behörig person som utreder frågan närmare för varje lägenhet. Inga garantier för att fungerande rökkanaler ges från föreningen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen hanteras av bostadsrättsföreningens styrelse.

Fastigheten

Vacker fastighet anno 1906 i klassisk stil. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2015 Soprum har byggts om och målats. Garagedörr har målats och vägg i styrelseum har renoverats.
2013 Renoverades hissen, gårdsbjälklag samt balkonger.
2012 Delar av gatufasaden renoverades.
2011 Stammar spolades och inspekterades och en OVK genomfördes.
2011 Installerades ny fjärrvärmeanläggning.
2009 Målades taken.
1986 Totalrenoverades fastigheten. Avloppsstammar, elstigar och fönster byttes. Hiss installerades och tvättstugan renoverades.

Läs mer
Alternativ planlösning

Ansvarig mäklare

Lovisa
Hidesten

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy