Villagatan 4 5 rum & kök, 170 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 170 kvm
Rum 5 rum och kök
Avgift 7 089 kr/mån
Våning 1/2 av 5
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
170 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
5 rum och kök
Varav sovrum:
3
Badrum:
2
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr LMV:
1002
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1888
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
1/2 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
7 089 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (Grundutbud) samt bredband 100/100 Mbit
Andelstal, förening:
7.06 %
Driftskostnad El:
500 kr/mån
6 000 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
300 kr/mån
3 600 kr/år
Driftskostnader totalt:
800 kr/mån
Förening:
Brf Linden Nr 5
Org.nr:
716418-2144
Interiör

I vackra Villastaden på en av Östermalms mest åtrovärda adresser återfinns denna exceptionella våning signerad Svenskt Tenn med genomgående planlösning där klassisk utformning återberättas tillsammans med högsta möjliga internationella standard. Våningen har med varsam hand totalrenoverats med syfte att bevara och förstärka karaktärsdragen från byggnadsåret samtidigt som alla önskvärda faciliteter lagts dit. Belägen med insynsskyddat, grönskande läge ges en villakänsla där även privat parkeringsplats via infart med grind tillhör bostaden.

Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Niclas Behrer för visning & tidsbokning

Hall välkomnar med goda avhängnings -och förvaringsmöjligeter beklädd med vacker tapet och anslutning till gästtoalett. Vidare leds man in till våningens magnifika sällskapsdel och matplats som är belägen i mitten. Tre tilltagna fönster med vackra nischer vetter med insynsskyddat läge mot grönskande träd där yta för matplats med tillhörande möblemang ges. Vacker panoramatapet med historiskt motiv från de Gournay löper följsamt rummets väggar och ger iögonfallande känsla som ramas in väl med höga socklar och vackert golv där både liv och optisk verkan skapas. I fil mot stillsamma Villagatan är vardagsrum beläget som ger fint ljusinsläpp från två tilltagna fönster samt vacker fungerande öppen spis. Rummet låter sig möbleras väl med soffgrupp och passande möblemang.

Från sällskapsdel återfinns rogivande master bedroom ensuite som är beläget i fil och skiljs av genom pardörrar i original. Sovrummet utgörs av mjuka material med tygbeklädda väggar som även är solskyddsimpregnerade i ljusgrå färskala med passande heltäckningsmatta i bruten vit med fiskbensmönster. Platsbyggd belyst garderob gjord i cederträ löper längs vägg och är enhetligt beklädd med samma tyg som vägg. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängmöblemang och är försedd med aircondition. Badrum nås via vackra pardörrar från sovrum med vackert ljusinsläpp från stort fönster mot innergård. En lantlig karaktär med inslag från 1850-talets England ges här med hexagonmönstrad marmor på såväl golv som vägg med vackert handfat, högspolande toalett, badkar med tassar och takdusch från brittiska Burlington med kromade detaljer. Infälld spegel löper längs vägg samt infällda spotlights i tak och golvvärme.

Köket är specialritat från England och tillverkat i valnötsträ med italiensk natursten som beklär bänk och vägg där god förvarings och- arbetsyta ges. All önskvärd maskinell utrustning från Gaggenau och Miele ges här som zonlös spishäll, ugn med ångfunktion, diskmaskin och påkostade blandare. I köket ges plats för matgrupp åt 6-8 personer om så önskas. Två tilltagna ljusinsläpp från fönster samt rymlig walk-in skafferi med fönster även där. Vidare från kök når du våningens två resterande sovrum i avskild del med separat badrum. Båda sovrummen vetter mot gård med varsitt tilltaget fönster för ljusinsläpp. Båda rummen är beklädda med tyg på vägg samt heltäckningsmatta med fiskbensmönster som går i enhetlig känsla till master bedroom. Båda sovrummen är försedda med aircondition. Badrummet är placerat mellan sovrummen med lantlig karaktär och insynsskyddat, frostat fönster mot gård. Hexagonmönstrad marmor på golv med franskt bistrokakel på vägg samt god duschyta, wc-stol och handfat från brittiska Burlington. Infällda spotlights i tak och golvvärme.

Intill hall återfinns rymlig och praktiskt tvättstuga med dusch samt tvättmaskin och torktumlare från Miele. Gästtoaletten är utsmyckad med vacker tapet från de Gournay, högspolande toalett och handfat från Burlington samt magnfik grön marmor i hexagonmönster på golv. Våningen har genomgått en totalrenovering under 2019 där elstammar, rörstammar, samtliga ytskikt och snickerier gjorts. Våningen är försedd med säkerhetssystem som rörelsedetektorer, brand och-fönsterlarm som kan styras via smartphone. Till våningen hör egen, privat parkeringsplats som nås via infart med automatisk grind från Villagatan.

Härmed intygas att säljaren skall installera en ny diskmaskin i köket senast tillträdesdagen samt intygas från säljaren att samtliga befintliga gardiner ingår i köpet.

Förening

Föreningen förvärvde fastigheten 1992. Fastigheten har en upplåtningasbar yta om 2 457 kvm bestående av 15 lägenheter och en kommersiell lokal om 50 kvm. Fastigheten har dessutom tre garageplatser och 6 parkeringsplatser varav en parkeringsplats förhyrs. Föreningen klassas som äkta. Juridisk person accepteras ej. Föreningens stadgar kräver ej att man behöver vara mantalskriven på adressen. Inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 11/8-2019):

Till lägenheten hör rymligt källarförråd med praktisk utgång från trapphus ut till baksida. Kabel-TV och bredband levereras av Bredbandsbolaget, Ownit. Gemensamma utrymmen som bastu, vinkällare och cykelrum finns att tillgå.

Fastighet

Föreningen förvärvde fastigheten 1992. Fastigheten har en upplåtningasbar yta om 2 457 kvm bestående av 15 lägenheter och en kommersiell lokal om 50 kvm. Fastigheten har dessutom tre garageplatser och 6 parkeringsplatser varav en parkeringsplats förhyrs.

Urval av reparationer och underhåll:
2009 - Gården
2011 - Renovering av tak, fasad samt fönster.
2012 - Värmesystem
2016 - Nytt porttelefonsystem
2018 - Renovering av källarutrymme (pågående)
2018 - Automatisk grind till parkeringsinfart

Kommande renoveringar är trapphus samt källare.

Läs mer
Planritning
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden